Memoriál Františka Tokára

V oratóriu na Miletičovej sa začiatkom novembra uskutočnil už siedmy ročník stolnotenisového turnaja Memoriálu Františka Tokára. V nedeľu 4. 11. 2018 sa odohralo 94 zápasov, z ktorých mnohé boli veľmi vyrovnané a napínavé. Do konca turnaja nebolo jasné, kto si domov odnesie vzácne trofeje.

Na turnaji sa prezentovalo 25 hráčov, z toho dve ženy. Po minuloročnej novinke rozdelenia tímov na „profi“ a „neprofi“, sa v tejto tradícií pokračovalo, čo sa opätovne potvrdilo ako dobrý krok. Takto si „neligisti“ mali šancu zahrať kvalitné zápasy a umiestniť sa.

Turnaj otvoril modlitbou don Fero a pokračoval úvodnými inštrukciami následne už samotnou hrou. K dispozícii bolo bohaté občerstvenie pripravené mladými rodinami.

V „profi“ kategórii boli  základné skupiny, z ktorých hráči postúpili do vyraďovacieho pavúka. Práve v tejto kategórii sme mohli vidieť krásne umenie pingpongu keďže úroveň bola naozaj vysoká.

Tento ročník bol prelomový účasťou saleziánov, ktorí prišli až štyria. Jozef Komloš, SDB dokonca bojoval o poziciu na stupni víťazov.

Nielen v hrách, ale aj v celom oratóriu vládla súťaživá, ale za to príjemná športová atmosféra. Už teraz sa tešíme na budúci ročník.