Stretnutie PR a MR v Poprade

Od 16. do 17. marca sa v Poprade konalo stretnutie provinciálnej rady s miestnymi radami jednotlivých stredísk. Za Miletičku sa zúčastnili Mária Mydlová, Ivana Pospíšilová, don Jozef Krušac a Ondrej Gavalda.

Na stretnutie sme vyrazili o šiestej ráno, vlakom. Program na stretnutí začal o desiatej hodine prezentáciou posolstva a zážitkov z Dní saleziánskej spirituality v Turíne, následne predstavili svoje úseky a plány jednotlivý radcovia z PR. Nasledovala spoločná sv. omša v krásnom historickom kostole sv. Egídia v centre mesta. Kázeň bola veľmi úderná, bola venovaná novým výzvam žitia kresťanstva a spolupracovníctva v súčasnosti.

Po obede sme sa rozdelili do skupín podľa jednotlivých úsekov. Spoločne sme debatovali o fungovaní, víziách a problémoch v našich strediskách. Bolo zaujímavé vidieť, že väčšina nových koordinátorov bola zvolená do tejto funkcie, ale zároveň aj do MR vôbec po prvý krát.

V nedeľu doobeda sme boli rozdelení do pracovných skupín podľa regiónov. Hľadali sme možnosti medzistrediskovej spolupráce, diskutovali o silných aj slabých stránkach v strediskách a riešii sme ako ponúknuť svätosť pre svoje okolie. Vzájomné zdieľanie bolo veľmi obohacujúce. Je teraz na nás, aby sme vedeli získané poznatky vhodne zúžitkovať.

Na stretnutí sme získlali komplexný pohľad na štruktúru a fungovanie ASC organizácie v rámci celého Slovenska. Takéto stretnutie by som doprial každému saleziánskemu spolupracovníkovi, nie len zástupcom MR.

Ondrej Gavalda